Gå til indhold

Hilsen fra ambassadøren

Velkommen til Danmark i Italien

Ambassador Cardam

 

Her på ambassaden i Rom arbejder mit team og jeg for at varetage danske interesser i Italien og styrke det allerede tætte bilaterale forhold mellem Danmark og Italien, både politisk, kommercielt og kulturelt. Denne indsats omfatter hele Kongeriget, inkl. Færøerne og Grønland.

Båndene mellem Danmark og Italien er stærke og rækker langt tilbage. I 1800-tallet rejste mange danske kunstnere til Italien, hvor de fandt inspiration til deres malerier, skulpturer og fortællinger. I dag rejser mange danskere fortsat gerne og ofte til Italien, og Italien fylder fortsat meget i mange danskeres bevidsthed.

Fra italiensk side er der en udbredt interesse for danske samfundsforhold, værdier og løsninger. Mange, især yngre, italienere kigger med fascination mod Danmark og tiltrækkes af vores afslappede livsstil med særlig fokus på aspekter som ligestilling, bæredygtighed og velfærd samt dansk design, arkitektur og det nye nordiske køkken.

Den brede, gensidige interesse mellem Danmark og Italien er således med til at danne et solidt grundlag for strategiske samarbejdsmuligheder inden for en lang række områder. Ambassaden har derfor fokus på at udbrede kendskabet til forskellige aspekter af dansk kultur, danske erfaringer og bæredygtige løsninger over for italienske borgere, virksomheder, organisationer og myndigheder.

Italien er en vigtig partner for Danmark i EU-samarbejdet. Italien er EU’s 3. største økonomi, og det italienske marked rummer et stort potentiale for danske virksomheder. Danmark har et stærkt brand i Italien og et ry for at levere innovative produkter og løsninger af høj kvalitet. Ambassadens handelsafdeling arbejder for at skabe værdi for danske virksomheder, der ønsker at komme ind på eller som allerede er etableret på det italienske marked.

Vi arbejder sammen med FN-organisationerne i Rom (WFP, FAO og IFAD) om at bekæmpe sult og fattigdom i verdens kriser og brændpunkter. Konflikter og klimaforandringer forværrer fødevaresikkerheden for verdens fattigste og skaber ustabilitet. FN yder en uundværlig indsats, som Danmark støtter, med henblik på at nå Verdensmål 2 om at udrydde sult - baseret på en bæredygtig udvikling.

Dette arbejde hænger tæt sammen med, at ambassaden er én af Danmarks klimafrontposter. Gennem tætte kontakter til det italienske medformandskab på klimatopmødet (COP26) i 2021 forsøger vi at bidrage til at udfolde den danske regerings store klimaambitioner.

Her på hjemmesiden kan du finde oplysninger om ambassadens arbejde samt den assistance, som vi kan yde til privatpersoner og virksomheder. Herudover vil jeg opfordre dig til at følge med i ambassadens aktiviteter på de sociale medier Facebook og Instagram. Du kan endvidere følge mig på Twitter.

Anders Carsten Damsgaard
Danmarks ambassadør i Rom



Ambassadørens baggrund
Ambassadør Anders Carsten Damsgaard tiltrådte som Danmarks ambassadør i Italien den 1. september 2020. Han er også Danmarks ambassadør i Malta og San Marino samt Danmarks faste repræsentant ved FN’s organisationer i Rom (FAO, WFP og IFAD).

Tidligere har han været Danmarks ambassadør i Kina (og Mongoliet) (2015-2020), Japan (2011-2015), Afghanistan (2010-2011) og Israel (2003-2008).

I 2008 udnævntes han til politisk direktør i Udenrigsministeriet, og fra 2009 var han udenrigsministerens særlige repræsentant for Afghanistan og Pakistan.

Blandt hans tidligere poster kan nævnes: Chef for Udenrigsministeriets kontor for udenrigs- og sikkerhedspolitik (1999-2003), stedfortræder for Danmarks faste repræsentant ved NATO og WEU i Bruxelles (1996-1999), europæisk korrespondent i Udenrigsministeriet (1992-1996) og 1. ambassadesekretær (politiske spørgsmål) ved Danmarks ambassade i Paris (1986-1990).

Ambassadør Damsgaard er født den 20. november 1955. Efter studier i Paris og New York blev han cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1981. Samme år blev han ansat i den danske udenrigstjeneste.

Ambassadøren er gift med lektor, Ph.D. Esben Karmark, Copenhagen Business School.